Tudor Gheorghe colinde de Craciun

Tudor Gheorghe s-a nascut pe data de 1 August 1945, in judetul Dolj, comuna Podari. Cantaret, compozitor si actor, Tudor Gheorghe si-a inceput cariera prin admiterea la clasa de actorie a  Institutul de Teatru din Bucuresti. Dupa absolvirea acestei institutii, a devenit actor la Teatrulul National din Craiova, la o varsta destul de frageda de doar 21 de ani.

Tudor Gheorghe a sustinut primul sau recital intitulat “Menestrel la curtile dorului” in anul 1969, urmand ca dupa acest prim recital sa revina cu “Sapte balade”.  In timpul comunismului, concertele lui Tudor Gheorghe nu erau atat de dese, din cauza regimului dina cea vreme. Ba chiar timp de aproape 10 ani i-a fost interzis sa mai sustina concerte si recitaluri, fiind nevoit sa faca aparitia pe scena abia dupa Revolutie.

Tudor Gheorghe

Tudor Gheorghe

Devenit deja un titan al muzicii romanesti, Tudor Gheorghe sustine cu regularitate recitaluri si concerte la Sala Palatului, unde vin mii de oameni sa ii asculte capodoperele. Tudor Gheorghe este un om destul de retras, care nu participa prea des la emisiuni tv, el spunand ca nu se incadreaza in lumea actuala a showbiz-ului pe care il practica astazi emisiunile de la noi. Dupa parerea sa, el s-ar incadra mai bine intr-o emisiune culturala, decat una de divertisment.

Tudor Gheorghe colinde de Craciun

De-a lungul carierei sale de 40 de ani, Tudor Gheorghe a lansat foarte multe albume, printre care amintim: “Viata lumii”, “Veniti, privighetoarea canta”, “Suflet de roman”, “Cu Iisus in celula”,  “Iarna simfonic”, “Mahalaua Mon Amour” s.a

Tudor Gheorghe canta colinde care iti ajung la inima si te fac sa refletezi asupra existentei vietii.
Colind A venit si aici Craciunul

Vin colindatorii

Colindul celui fara de tara

Sculati boieri mari

La fereastra cu gutuie

Lumina Lina

Concert Iarna Simfonic

Senin de iarna

Colinde romanesti 2013 interpretate de catre ce mai iubiti artisti romani. Daca iti plac colindele romanesti publicate pe site-ul nostru, atunci te mai asteptam sa asculti si colindele altor artisti. Actualizam zilnic albumele de colinde romanesti.
 

Acesta articol are 0 comentarii

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)