Ramona Fabian – Colinde de Craciun

Ramona Fabian – Colinde de Craciun. Ramona Fabian a fost si va fi una dintre cele mai talentate si mai iubite artiste de muzica populara din Ardeal. In acest an, Dumnezeu a luat-o pe frumoasa artista sa le cante si ingerilor, dupa cum frumos spunea unul dintre fainii, in ziua in care aceasta a plecat dintre noi. Chiar daca ea nu mai este printre noi, tot nu va inceta sa ne incante cu glasul ei minunat.

Despre Ramona Fabian trebuie sa stim ca in cadrul folclorului romanesc, ea reprezinta zona campiei Muresului. Ea s-a nascut la data de 2 iunie 1979 in Tirgu Mures. Iar prima aparitie pe scena a avut-o la varsta de doar 12 ani, la o serbare de Craciun, unde a interpretat o colinda romanesca de la ea din zona. Iar din acel moment a inceput ascensiunea Ramonei Fabian pe scena muzicii populara romanesti. Ajungand la sufletul a milioane de romani cu glasul ei de privighetoare, asa cum il numeste Marcel Avram intr-un dintre melodiile sale. O frumoasa melodie in memoria Ramonei Fabian – Ieri ai fost tigana fata.

Ramona Fabian

Ramona Fabian

Colinde romanesti de Craciun cu Ramona Fabian

In perioada sarbatorilor de iarna, Ramona obisnuia sa incante inimile cu frumoasele ei colinde autentice romanesti, culese de pe Valea Nirajului, din judetul Mures. Din repertoriul ei de colinde putem aminti colinde precum: La tat omu de CraciunFa gazda lumina-n casaGata-te pamante binePe deasupra cerului sau Sculati oameni buni, colinda interpretata alaturi de colegul ei, Marcel Avram. Chiar daca incepand cu acest an, Ramona le va colinda ingerilor, noi nu vom inceta sa-i ascultam: atat frumoasele sale colinde romanesti de Craciun, cat si minunatele ei melodii de muzica populara.

Colinde de Craciun – Ramona Fabian

Ramona Fabian – Gata-te pamante bine

Ramona Fabian si Marcel Avram – La portita Raiului

Ramona Fabian – La tat omu de Craciun

Ramona Fabian – Pe deasupra cerului

sursa foto: wikipedia.org

Colinde romanesti 2013 interpretate de catre ce mai iubiti artisti romani. Daca iti plac colindele romanesti publicate pe site-ul nostru, atunci te mai asteptam sa asculti si colindele altor artisti. Actualizam zilnic albumele de colinde romanesti.
 

Acesta articol are 0 comentarii

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)