Nicolae Furdui Iancu – Colinde ardelenesti

Nicolae Furdui-Iancu este unul dintre cei mai cunoscuti cantareti de muzica populara a timpurilor noastre. Nascut la data de 26 Octombrie 1955 in satul Poiana, comuna Sohodol judetul Alba a studiat la liceul Pedagogic si mai apoi la Institutul Pedagogic din Oradea. Acesta a absolvit facultatea de Psihologie si asistenta sociala din cadrul Universitatii de Vest, Timisoara. Venind din inima Ardealuui, mai exact judetul Alba, Nicolae Furdui-Iancu reprezinta prin cantecele sale Tara Motilor din muntii Apuseni.

Nicolae Furdui Iancu, nu este doar un artist desavarsit care a participat la zeci de emisiuni si a facut cunoscute peste granite frumoasele melodii populare romanesti, ci este un om complex. Atras de natura si de frumusetile acesteia, a decis sa isi deschida o ferma o data cu renovarea casei parintesti din Poiana Sohodol.

Un mare artist precum Nicolae Furdui-Iancu, nu poate sa nu fi scos albume muzicale pe diferite teme precum: patriotism, dragost de tara, traditii si obiceiuri, colinde de Craciun. Discografia marelui interpret de muzica populara este una bogata. Albumele lansate de Furdui-Iancu sunt urmatoarele: “Noi suntem romani!”, “Colinde traditionale romanesti”, “Nu uita ca esti roman”, “Cetera si glasul meu”, “Cand m-ajunge cate-un dor”, “La omu’ cu suflet bun”,  “Cruce alba de mesteacan”, “De-ar fi mandra-n deal la cruce”. Nicolae F.I nu are in palmares doar o bogata discografie, ci si o filmografie care merita mentionata, acesta aparand in filmul documentar muzical “Din Tara Motilor”. Tot dumnealui a interpretat alaturi de Grupul industrial folcloric “Crai Nou” din Alba Iulia, un program video-muzical intitulat “Cetera si glasul meu”.

Colinde Romanesti  din Ardeal cu Nicolae Furdui Iancu

Nicolae Furdui Iancu - La toata casa-i luminaPentru ca suntem in pragul celei mai Sfinte Sarbatori a omenirii, Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos, dorim sa va prezentam albumul de colinde al lui Nicolae Furdui Iancu. Colinde bine cunoscute de toata lumea, care au parte de o interpretare de zile mari. Albumul Colinde traditionale romanesti cuprinde urmatoarele colinde: Noroc sa deie Dumnezeu, Asta-i casa cea frumoasa, Deschide usa, crestine, De cand Domnul s-o nascut, Sculati, sculati, boieri mari, Colinduta, colinduta, Ce sara-i d-aiasta sara, Colinda pastorului, O minune, Ce vedere minunata, La nunta in Cana Galilei, Colinda celor trei flori, Trei crai de la rasarit, Intreaba si-ntreaba si  Sus in naltul cerului.

Va invitam sa ascultati cele mai frumoase colinde romanesti interpretate de o voce puternica, impresionanta si unica, precum cea a lui Nicolae Furdui Iancu:

La nunta in Cana Galilei

Nicolae Furdui Iancu impreuna cu Maria si Tudor – Colinde romanesti
Nicolae Furdui Iancu – Colaj de colinde

Colinde romanesti 2013 interpretate de catre ce mai iubiti artisti romani. Daca iti plac colindele romanesti publicate pe site-ul nostru, atunci te mai asteptam sa asculti si colindele altor artisti. Actualizam zilnic albumele de colinde romanesti.
 

Acesta articol are un comentariu

  1. linaura says:

    DRAGII MEI COLINDATORI VA DORESC SANATATE SI FERICIRE SI SA URMAM PE IISUS CU IUBREA CE NE A LASAT IN CONSTIINTA… LUMINA IUBIRE SI CONSTIINTA…
    TRAIASCA ROMANIA SI DACIA MARE SI NEAMUL EI SFINT SI SACRU…
    SA FIM UNITI CACI NUMAI ASTA NE A FACUT NOUA BINE TARII SI NEAMULUI… UNIRE SI FRATIE PE VECI…

    LINAURA CATALINA ZARNESCU BUZEA HESTIA ZALMOXIA KUNTUR…

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)