Datini si obiceiuri de Craciun in Moldova

Datini si obiceiuri de Craciun in Moldova. In fiecare an, cu o saptamana inaintea Craciunului, mai exact in ultima Duminica inaintea Sarbatorii Nasterii Domnului, in Moldova se organizeaza un festival al Datinilor si Obiceiurilor de Craciun si de Anul Nou.
Acest festival care poate fi catalogat mai mult ca o parada, are radacini destul de vechi. In fiecare an, pe strazile orasului Botosani se organizeaza o ceata imensa de colindatori, cu cat este vremea mai blanda cu atat mai multi participanti se aduna din diverse colturi ale tarii, in special din zona Moldovei.
Oamenii se organizeaza in grupuri fiecare reprezentandu-si localitatea natala. Imbracati in porturi populare, sau deghizati in ursi, calusari, doctori si capre festiv impodobite, ies pe strazi pentru a colinda tot orasul. Aceasta sarbatoare festiva aduna foarte multa lume care asteapta cu sufletul la gura dansul carpei si al puiutilor de urs.
copii-calusari-datini-craciun-moldova
Acest grup are un traseu bine stabilit si de-a lungul sau, se opresc si incep sa joace, care mai de care, pocnesc din bice si incep sa danseze in mijlocul strazii, in obrajii lor inflorind trandafiri roz iar din gura iesindu-le abur.

Colinde romanesti 2013 interpretate de catre ce mai iubiti artisti romani. Daca iti plac colindele romanesti publicate pe site-ul nostru, atunci te mai asteptam sa asculti si colindele altor artisti. Actualizam zilnic albumele de colinde romanesti.
 

Acesta articol are 0 comentarii

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)