Corul madrigal de Craciun Concert traditional de colinde

Chiar daca poate in restul anului nu suntem mari iubitori de muzica clasica, sau poate nu avem suficient timp la dispozitie sa ascultam, in preajma sarbatorilor de iarna, ne apropiem mai mult de divinitate, si incepem sa apreciem aceste voci minunate din corul madrigal. Colindele cantate de corul madrigal, sunt printre cele mai cautate de sarbatori, si atunci cand esti prins in mrejele Craciunului, si asculti pe fundal cum iti canta colinde Corul madrigal, ai impresia ca o ceata de ingeri pluteste pe nu norisor pufos deasupra ta, si iti sopteste la ureche acorduri dumnezeiesti.

Este atat de frumoasa si sublima aceasta intepretare, incat nu vrei sa te trezesti din visare, si tot ce iti doresti este sa te afunzi in canapea, cu o cana fierbinte de ceai in mana, sa te uiti agale la bradul de Craciun pe care tocmai l-ai terminat de imbodobit, si sa visezi ca esti in catedrala domnului, unde iei parte la un concert de colinde in care ai bilet in primul rand.Christmas-candle-decoration-6-600x375

Unii spun ca cele mai frumoase colinde sunt cele cantate de un cor. Personal tind sa dau dreptate acestei afirmatii, nimic nu se compara cu mai multe voci superbe care te colinda in acelasi timp. Partea buna este ca acum avem acces la informatii, putem asculta colinde straine, dar si colinde romanesti, oricand si oriunde dorim. Dar pana la urma tot mai frumoase sunt colindele romanesti, cantate si simtite in graiul tau pe care il stii inca de cand ai inceput sa vorbesti.

Corul national de camera Madrigal, sustine concerte de Craciun si nu numai, iar daca nu stiti ce cadou sa ii faceti unei persoane dragi, atunci un bilet la un concert de-a lor, sigur va ajunge la inima persoanei pe care vrei sa o fericiti, si nu va uita niciodata aceasta bucurie sufleteasca pe care i-o puteti oferi, atat de simplu.  Cu o traditie de 52 de ani de existenta, Corul National de camera Madrigal, dirijat de Marin Constantin, a fost declarat Bun al Patrimoniului Cultural Universal UNESCO.

Va lasam sa ascultati colinde romanesti si colinde straine, interpretate de Corul National de camera Madrigal.

Auditie placuta!

Colinde romanesti 2013 interpretate de catre ce mai iubiti artisti romani. Daca iti plac colindele romanesti publicate pe site-ul nostru, atunci te mai asteptam sa asculti si colindele altor artisti. Actualizam zilnic albumele de colinde romanesti.
 

Acesta articol are 0 comentarii

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)