Colinde din Maramures interpretate de Nastacuta Iuga

Nastacuta Iuga este una dintre vocile de aur ale Maramuresului. Fie ca interpreteaza o melodie de muzica populara, fie ca interpreteaza o colinda romanesca din Maramures, vocea Nastacutei Iuga ajunge cu drag la sufletul romanului de pretutindeni. Talentul cu care a inzestrat-o Dumnezu nu a fost putin, iar drept dovada este ascensiunea sa in lumea muzicii populare romanesti.

Despre Nastacuta Iuga trebuie sa stiti ca s-a nascut in Salistea de sus din judetul Maramures si este foarte mandra de acest lucru. Pe site-ul personal, artista scrie ca a inceput sa cante de prin vremea liceului, apoi a urmat Scoala Populara de arte din Sighetul Marmatiei, etapa cand si-a inregistrat si primele melodii de muzica populara. Succesul ei a venit cu adevarat atunci cand a luat locul I la concursul Mostenitorii, din cadrul emisiunii Tezaur Folcloric. Emisiune realizata de catre Marioara Murarescu la postul public de televiziune, TVR.

Incepand cu acest premiu important, Nastacuta Iuga si-a continuat ascensiunea binemeritata in lumea muzicii populare romanesti. Ulterior a castigat si premiul III la concursul Floarea din Gradina. Cu aceste premii importante in palmaresul sau, artista s-a facut si mai cunoascuta fata de publicul iubitor de traditii si muzica populara din Maramures si nu numai.

Nastacuta IugaColinde din Maramures cu Nastacuta Iuga

La fel ca si alti artisti romani de muzica populara, atunci cand vine perioada sarbatorilor de iarna, Nastacuta Iuga isi incanta fanii cu unele dintre cele mai frumoase colinde romanesti, de la ea de acasa, din Maramures. In anul 2008, artista chiar a lansat un frumos album de colinde maramuresene, intitulat O, ce seara minunata. Albumul contine 11 colinde autentice din Maramures: Noi astazi, Asta-i seara, I sara Craciunului, La savarsitul lumii, O ce seara minunata, Slobozi-ne gazda, Aseara pe-nsearate, Scoala scoala, Deschide usa crestine, Noi in seara de Craciun si Sa traiasca gazda mult.

In continuare, va invitam sa ascultati cateva colinde din Maramures interpretate de Nastacuta Iuga:

Deschide usa, crestine

Noi, in sara de Craciun

Aseara pe-nsearate

I sara Craciunului

Colinde romanesti 2013 interpretate de catre ce mai iubiti artisti romani. Daca iti plac colindele romanesti publicate pe site-ul nostru, atunci te mai asteptam sa asculti si colindele altor artisti. Actualizam zilnic albumele de colinde romanesti.
 

Acesta articol are un comentariu

  1. Mihaela says:

    Nastacuta Iuga este cu siguranta cea mai talentata interpreta de muzica populara din Maramuresului. Probabil ca doar Oana Tomoiaga se mai ridica la nivelul ei, in generatia lor. Oricum, colinde ei sunt minunate! Dumnezeu sa-i dea numai bine si multa fericire pentru faptul ca ne incanta cu vocea ei.

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)