Colinde din Maramures – Florentina si Petre Giurgi

Florentina si Petre Giurgi sunt, probabil, cel mai cunoscut cuplu de cantareti de muzica populara din Maramures. Frumoasele lor melodii de muzica populara si colinde romanesti cu care incanta publicul din Romania, dar si de peste hotare, au avut un real succes la publicul iubitor de muzica populara romanesca. Nu cred ca exista vreun roman care asculta muzica populara si sa nu fi ascultat macar odata – Cetara inima me…

Sotii Florentina si Petre Giurgi sunt un cuplu de succes atat pe plan profesional, cat si personal. Cei doi soti se completeaza perfect in fata publicului. Petre este un ceteras vestit, iar doamna Giurgi incanta lumea cu o voce sa de aur. Lucru pentru care palmaresul lor este impresionant. De-a lungul anilor, cei doi au scos pe piata muzicala din Romania mai multe albume de muzica populara maramureseana, dar si de colinde populare din Maramures.

Florentina-si-Petre-GiurgiIn perioada Craciunului, cei doi artisti isi bucura fanii cu lunga serie de colinde de la ei din zona. Colindele interpretate de catre Florentina si Petre Giurgiu sunt atat de frumoase incat nu este canal de televiziune, care transmite colinde, incat sa nu-i difuzeze. Dintre colinde interpretate de catre cei doi soti din Maramures, cele mai cunoscute sunt: Nici-o sarbatoare-n lume, Sara Craciunului nost, Colo-n sus la rasarit, De tri luni de cand zanim, iar lista nu se opreste aici.

Colinde Maramures – Florentina si Petre Giurgi:

In continuare va propunem sa ascultati cateva dintre frumoasele lor colinde din Maramures:

Florentina si Petre Giurgi – Pe strada din Viflaim

Florentina si Petre Giurgi – Asta-i sara de Craciun

Florentina si Petre Giurgi – Fluierul cel pastoresc

Florentina si Petre Giurgi – Colo-n sus la rasarit

Florentina si Petre Giurgi – Nici-o sarbatoare-n lume

Daca v-au placut colindele sotilor atunci va invitam sa ascultati si colindele altor artisti de muzica populara din Romania. Suntem convinsi ca vor fi pe placul dumneavoastra.

Sursa foto: last.fm

Colinde romanesti 2013 interpretate de catre ce mai iubiti artisti romani. Daca iti plac colindele romanesti publicate pe site-ul nostru, atunci te mai asteptam sa asculti si colindele altor artisti. Actualizam zilnic albumele de colinde romanesti.
 

Acesta articol are 0 comentarii

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)