Cele mai ascultate colinde de Craciun romanesti

Numaratoarea inversa a inceput inca odata cu prima zi a Postului Craciunului. De atunci, credinciosii sunt mai smeriti, consuma alimente de post, au ganduri mai curate si se straduiesc sa fie cat mai piosi. Poate va intrebati: de cand ascultam colinde? Ei bine, colindele se asculta inca din prima zi a Postului Craciunului, iar in unele zone din tara, precum Moldova, colindele incep sa se asculte incepand cu ziua de Sfantul Nicolae, 6 decembrie.

Mai sunt doar cateva zile pana la sarbatorile de iarna, cand colindatorii se vor perinda agale pe la toate casele din sat. Din pacate, la oras, acest obicei stramosesc, de a colinda, incepe sa se piarda cu fiecare an ce trece.

Ramane doar ca noi, cei care iubim tot ce inseamna Craciunul, pregatirile, magia si insasi marea sarbatoare a Nasterii Domnului, sa perpetuam acest obicei, chiar si prin simplul fapt al ascultarii si transmiterii mai departe a cantecelor minunate de Craciun.

Care sunt cele mai ascultate colinde romanesti de Craciun?

Trei pastori se intalnira, Steaua sus rasare, Domn Dom sa inaltam, Colinde, La Viflaim colo-n jos, O, ce veste minunata! – clasicele colinde de Craciun, pe care fiecare pui de om nascut in aceasta minunata tara, le invata inca din frageda-i pruncie.

Bineinteles, ca mai sunt si alte colinde clasice romanesti, in functie de zona in care traiti, caci romanii au specificul lor, propriile traditii in functie de zona geografica in care au fost binecuvantati sa se nasca sau sa traiasca.

Colindele din Bucovina, la fel ca acele colinde din Maramures, sau chiar Muntenia, au farmecul lor, linia melodica aparte, care pana la urma se intalnesc in acelasi simtamant: bucuria nasterii, a vestirii prin colinde si a sarbatoririi celei mai mari sarbatori crestine ale umanitatii: Nasterea Domnului Iisus Hristos.

Asadar, ascultati colinde romanesti, nu uitati sa va invatati copii colindele din strabuni si perpetuati mai departe obicceiurile si datinile de iarna romanesti. Doar asa, neamul nostru romanesc si sfant, nu va pieri odata cu trecerea nemiloasa a timpului.

 

Colinde romanesti 2013 interpretate de catre ce mai iubiti artisti romani. Daca iti plac colindele romanesti publicate pe site-ul nostru, atunci te mai asteptam sa asculti si colindele altor artisti. Actualizam zilnic albumele de colinde romanesti.
 

Acesta articol are 0 comentarii

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)