Cântece patriotice românești – ”Nu uita că ești român”

”Nu uita că ești român / Că tatăl și mama ta, bunicul și bunica ta, te-au învățat dintotdeauna să fii bun…” spune Nicolae Furdui Iancu într-un din frumoasele sale melodii patriotice. Probabil că pentru unii aceste vorbe reprezintă doar două versuri dintre melodie de muzică populară patriotică, dar cu siguranță că pentru majoritatea românilor ele înseamnă mult mai mult decât atât.

Înseamnă speranță, iubire de ne-am și țară, înseamnă bucurie și emoție în sufletul lor, mai ales când ne aflăm într-o zi de sărbătoare precum este Ziua Națională a României. O zi în care fiecare dintre noi trebuie să arate cât de mult își iubește glia strămoșească și că uită de toate relele pe care viața i le-a pus dinainte. Uită de politică, de înstrăinarea de casă, uite de tot ce e rău, dar își amintește un singur lucru, că este și va fi român pentru totdeauna.

1 Decembrie - Ziua Natioanala a RomanieiCum am putea noi să arătăm că ne iubim țară dacă nu prin obiceiurile păstrate de la strămoșii noștri și frumoasele noastre cântece populare românești?! Măcar în această zi specială pentru țară noastră să încercăm să ascultăm doar melodii românești și orice fel, ci cântece patrioce românești. Acele melodii speciale care ne îndeamnă să nu ne uităm originile, să nu uităm prin ce-au trecut strămoșii noștri pentru ca noi, astăzi, să trăim în pace. Să nu uităm că la 1 Decembrie 1918, eu au răzbit prin ger de crăpau pietrele și-un omăt pe măsură pentru a lua parte la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, ca noi astăzi să putem spunem că avem o țară întregită și că suntem români.

Pentru a celebra cum se cuvine Ziua Nationala Romaniei vă propunem să ascultați o frumoasă serie de cântece patriotice românești.

Cântece Patriotice Românești

Nicolae Furdui Iancu – Nu uita ca esti român:
Nicolae Furdui Iancu – Noi suntem români:
Nicolae Furdui Iancu – Hai sa-ntindem hora mare:
Sava Negrean Brudascu – Doamne ocroteste-i pe romani

Veta Biris – Asa-i românul când se-nveselește

Veta Biris – Tu Ardeal

Mariana Deac – Frati romani din lumea-ntreaga

 La mulți ani tuturor românilor, indiferent de colțul de lume în care se află!
Colinde romanesti 2013 interpretate de catre ce mai iubiti artisti romani. Daca iti plac colindele romanesti publicate pe site-ul nostru, atunci te mai asteptam sa asculti si colindele altor artisti. Actualizam zilnic albumele de colinde romanesti.
 

Acesta articol are un comentariu

 1. hatnean Liviu says:

  in cele din urma suntem ROMÂNI si suntem vinivati ca suntem condusi de neispraviti, vinovati de antiromanism
  sa speram ca nu vom mai fi atat de inoportuni fata d rautatea care ne conduce!!!
  totusi suntem romani si trebuie s-o dovedim
  nu suntem doar timpitii lor
  trezitiva ROMÂNI in cel din urma

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)