Cum alegi bradul potrivit de Craciun

O veche traditie care se pastreaza cu sfintenie si la poporul roman este ca fiecare familie sa aiba in casa de Craciun un brad impodobit. Bradul de Craciun este ales de obicei de capul familie in functie de mai multe criterii: infunctie de spatiul avut la dispozitie se alege marimea bradului, in functie de cat de mult doreste familia sa-l impodobeasca se alege un brad mai dese sau cu crengile mai aerisite, si nu in ultimul rand in functie de bugetul avut de fiecare la dispozitie.

Daca primele treci criterii sunt esentiale in alegerea bradului potrivit de Craciun, trebuie sa aveti in vedere si altele mai putin importante dar care totusi conteaza destul de mult in aceasta alegere. Primul lucru pe care ar trebui sa il aveti in vedere in alegerea unui brad este distingerea tipurile de brazi(molid, brad alb etc.). Ar fi indicat sa va feriti de molid pentru ca este bradul a carui cetina pica cel mai repede iar daca doriti sa pastrati bradul mai mult timp dupa sarbatorile de iarna, s-ar putea sa aveti mari surprize.

Atunci cand mergeti la piata sa cumparati un brad de Craciun, uitati-va cu atentie la urmatoarele aspecte: grosimea tulpinii la baza, culoarea acelor(a cetinii) si neaparat la integritatea ramurilor. Toata lumea doreste sa cumpere un brad proaspat taiat din padure, tanar si cu o ramificatie aparte dar din pacate este foarte greu de gasit un asemenea brad tocmai din acest considerent este bine sa verificati cu atentie inainte de a cumpara. Un brad tanar, are tulpina foarte subtire chiar si la baza, cei care au tulpina groasa la baza s-ar putea sa aiba o ramificatie neuniforma si destul de inestetica. Din acest motiv daca nu aveti oportunitatea sa vedeti bradul desfacut, atunci uitati-va la baza tulpinii.

Spuneam ca un alt aspect la care trebuie sa aveti mare grija este culoare cetinii, a acelor, bradului, brazii care au cetina verde cu nuante galbui, fie ele oricat de slabe in intesitate, totusi denota ca brazii sunt taiati de mult timp si au incep sa se usuce cu siguranta. Un brad proaspat taiat are cetina de o culoare foarte intensa, fie ea verde inchisa, sau un verde spre alb, in cazul bradului alb, dar este o culoare clara si fara alte nuante de culori.

Daca tineti cont de aceste mici sfaturi atunci cu singuranta veti alege bradul perfect de Craciun, un brad sub care Mos Craciun va putea lasa cele mai frumoase cadouri de Craciun.

Succes in alegerea bradului perfect de Craciun.

Colinde romanesti 2013 interpretate de catre ce mai iubiti artisti romani. Daca iti plac colindele romanesti publicate pe site-ul nostru, atunci te mai asteptam sa asculti si colindele altor artisti. Actualizam zilnic albumele de colinde romanesti.
 

Acesta articol are 0 comentarii

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)