Ave Maria cea mai frumoasa colinda

Ave Maria este un lied compus in anul 1825 de compozitorul Franz Schubert. Denumirea originala a acestui cantec magnic este “Ellens dritter Gesang”  sau in engleza “Ellen’s Third Song“. Ave Maria este una dintre cele mai indragite piese reinterpretate de mii de artisti. Textul folosit cel mai des a fost chiar cel al rugaciunii Ave Maria, dedicata sfintei Fecioare Maria.

Aceasta compozitie trimite foarte multe emotii tuturor celor care isi deschid inima si o asculta cu sufletul impacat. Pe langa emotiile si fiorii transmisi, melodia ofera si o liniste spirituala aparte care se gaseste doar in aceasta capodopera muzicala.

mariaDintre cele mai cunoscute si renumite interpretari ale creatiei lui Schubert, amintim: Luciano Pavarotti, Maria Callas, Andrea Bocelli, Celine Dion, Helene Fishcer, Amira Willighagen, Celtic Woman, Beyonce, Mihai Traistariu si multi altii.

Chiar daca nu este o colinda in sine, aceasta rugaciune inaltatoare ne aduce in starea aceea de visare, ne indeamna sa fim mai buni si ingaduitori, sa nu uitam ca ne apropiem de sfanta sarbatoare a Nasterii Domnului si ca miracolele putem fi chiar noi, ajutand un copil sarman, un batran neajutorat sau un om fara posibilitati materiale.

Va invitam sa va relaxati atat spiritual cat si fizic, ascultand o piesa intepretata de mai multe voci ingeresti.
Va asteptam sa ne spuneti care este intepretarea dvs preferata a melodiei Ave Maria.


Colinde romanesti 2013 interpretate de catre ce mai iubiti artisti romani. Daca iti plac colindele romanesti publicate pe site-ul nostru, atunci te mai asteptam sa asculti si colindele altor artisti. Actualizam zilnic albumele de colinde romanesti.
 

Acesta articol are 0 comentarii

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)